top of page

HÄIRINTÄYHDYSTOIMINTA

Kaikilla on oikeus turvalliseen opiskeluun ja opiskelijatapahtumiin ilman minkäänlaista kiusaamista. Asiaton, syrjivä ja loukkaava puhe, käytös tai viestittely ei kuulu Tampereen ammattikorkeakouluun eikä muuhunkaan opiskelijaelämään.

Opiskeluympäristön tulisi olla turvallinen paikka, jossa jokainen opiskelija voi keskittyä opintoihinsa ja kehittymiseensä ilman pelkoa tai ahdistusta. Häirintä ei ole koskaan hyväksyttävää, ja sen torjuminen vaatii yhteisiä ponnisteluja koko opiskelijayhteisöltä.

TTO:lla on Tamkon kouluttamia häirintäyhdyshenkilöitä joihin voit olla yhteydessä mahdolliseen häirintään liittyen. 

Häirintäyhdyshenkilöt tukevat ja neuvovat häirintää kohdanneita opiskelijoita. Myös häirintää nähneet voivat ottaa yhteyttä häirintäyhdyshenkilöihin mieltä askarruttavissa kysymyksissä, kuten toimintatavoista keskustellakseen.

 

Häirintäyhdyshenkilö ei lähde toteuttamaan jatkotoimenpiteitä ilman suostumusta. He eivät myöskään pidä kirjaa yhteyttä ottaneista ja heillä on täysi vaitiolovelvollisuus. Kaikki häirintäyhdyshenkilöt ovat TAMKin opiskelijoita, kuten sinäkin. Häirintäyhdyshenkilöiden tukena toimivat Tamkon työntekijät, jotka vastaavat toimihenkilöiden kouluttamisesta sekä auttavat heitä haastavissa tilanteissa — täydellä luottamuksella.

bottom of page